- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
ביהמ"ש לא יתערב בהחלטת האוניברסיטה לדחות הצעת מחקר
לפסק הדין בעניין ד"ר יצחק רויזמן נ' אוניברסיטת תל אביב- הפקולטה לרפואה ואח'
ביהמ"ש המחוזי דחה על הסף תובענת ד"ר לרפואה כנגד החלטת אוניברסיטת ת"א לדחות הצעת מחקר שהגיש במסגרת לימודיו לתואר דוקטור בפילוסופיה.
דוקטור לרפואה אשר החל ללמוד בחוג למדעי הרפואה באוניברסיטת תל אביב כתלמיד מחקר לתואר דוקטור בפילוסופיה, הגיש במסגרת לימודיו שלוש הצעות מחקר בתחום מחקר סרטן השד, אך כולן נדחו פעם אחר פעם בנימוק כי ההצעות אינן מתאימות לקריטריונים הנדרשים לשם השלמת תואר דוקטור בפילוסופיה, ועל כן לימודיו הופסקו. בעקבות זאת, הגיש הדוקטור תובענה כנגד האוניברסיטה, בה התבקש ביהמ"ש המחוזי להצהיר כי החלטת האוניברסיטה לדחות את הצעת המחקר שהגיש ולהפסיק את לימודיו בטלה, ולחילופין כי הינו זכאי לפיצוי של 200,000 ש"ח.
התובע טען, כי החלטת האוניברסיטה בלתי סבירה, שרירותית ובלתי הוגנת, שכן העמל הרב והכספים שהשקיע במשך שנים, מצדיקים כי תינתן לו הזדמנות נוספת על מנת שהשקעתו לא תרד לטמיון.
השופטת יהודית שבח דחתה כאמור את התביעה על הסף בקובעה, כי בית המשפט אינו מוסמך להתערב בהחלטות הנוגעות במתן תארים אשר ניתנות על ידי אנשי מקצוע, להם הידע והנתונים הרלוונטיים לשם מתן ההחלטה, במיוחד כאשר הצעות המחקר שהגיש התובע נבדקו פעם אחר פעם ע"י גורמים מקצועיים רבים אשר כולם קבעו, כי על אף שנושא המחקר חשוב ביותר, אין הוא מתאים למסלול הספציפי של דוקטור לפילוסופיה.
"הגם שצר לי על התובע, שהקדיש שנים כה רבות לנושא הצעת המחקר הקרוב לליבו, בגינו קיבל [...] תעודות הוקרה והערכה רבות, והגם שצר לי על כי האוניברסיטה דחתה את הצעת בית המשפט לשוב ולבדוק בפעם האחרונה באם הצעת המחקר ניתנת לתיקון על מנת שתאושר, ולו גם על מנת שהצדק ייראה [...] לא אוכל להושיט לתובע כל סעד", כתבה השופטת.
לפסק הדין בעניין ד"ר יצחק רויזמן נ' אוניברסיטת תל אביב- הפקולטה לרפואה ואח'
למדור: חוקתי ומנהלי
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.
